Waar revalidatie, training en fun mekaar ontmoeten.

Elliptisch fietsen combineert het beste van hardlopen, fietsen en de crosstrainer zodat u op een leuke en efficiënte  manier buiten en binnen kunt trainen. Dankzij deze low-impact training werkt u aan uw algemene conditie zonder de gewrichten te belasten. Dit maakt het geschikt voor iedereen. Jong of oud, recreant tot topsporter. De elliptigo is inzetbaar bij enkel, knie,heup,rug en nek problemen. Dankzij de rechtopstaande positie wordt de core stability onmiddellijk opgetraind.
Elliptigo ARC buiten cross trainer

ElliptiGO ARC

Ervaar de Fun en het comfort van elliptisch fietsen op de ARC. Het nieuwste, lichtste en meest betaalbare model van Elliptigo. Met zijn 8 versnellingen en compacte elliptische tred levert de ARC niet alléén een fantastische low-impact training maar geeft je oChris nog eens de mogelijkheid om comfortabel te cruisen, sprinten en steile heuvels te beklimmen.

1,499€

Elliptigo 3C staande fiets

ElliptiGO 3C

Het voelt als hardlopen op lucht ! Je zult in de wolken zijn met deze FUN cardiovasculaire training zonder de schokbelastingen van hardlopen en enkele oncomfortabele aspecten van fietsen.De 3C is een perfecte fitnessoplossing voor de recreatieve sporter en cross-training altleten die voornamelijk op vlak terrein rijden en genoeg hebben aan 3 basisversnellingen.

1,999€

Elliptigo 8C

ElliptiGO 8C

Wat als je kon hardlopen, sprinten , klimmen en dit elke dag zonder dat je gehinderd wordt door pijntjes als gevolg van schokbelastingen. Op de Elliptigo 8C krijg je een high intensity workout maar dan zonder de belasting van hardlopen en de ongemakken van gewoon fietsen. De 8C is een eersteklas outdoor trainingstoestel voor fitness enthousiasten en cross-training atleten die en op vlak en heuvelachtig terrein willen rijden met ruim voldoende keuze aan versnellingen.

2,799€

ElliptoGO 11R

ElliptiGO 11R

Het is de eerste Elliptigo speciaal ontworpen voor races en lange afstanden. Met zijn schitterende en lichte carbonpedalen uit 1 stuk en de Shimano Alfine 11-speed naaf is het de lichtste en meest capabele Elliptical bike ter wereld. In vergelijking met de 8C heeft de lichtere 11-R een extra lichte versnelling voor de steilste beklimmingen en twee extra versnellingen voor tijdens snelle afdalingen of stevige wind in de rug. Hierdoor kunnen er met de 11-R gemakkelijk snelheden van dik boven de 40 km/uur worden gehaald.

3,999€

Vergelijken

Loop fiets ElliptiGO huren
ElliptiGO kopen België

Vaak gestelde vragen

Is het makkelijk om op een ElliptiGO te stappen?

Ja! Uit ervaring weten wij dat de meeste mensen heel gemakkelijk de eerste keer op een ElliptiGO stappen. In het begin is de trap-beweging even wennen maar met een minuut of vijf heb je de slag wel te pakken.

Hoe hard kan ik met de ElliptiGO?

Zo hard als je kunt! De gemiddelde snelheid op een ElliptiGo ligt zo tussen de 15 en 25 km/u. Op een vlakke weg kun je als geoefende rijder makkelijk 35 km/u halen!

Hoe werkt het remsysteem op de ElliptiGO?

Op de ElliptiGO zitten handremmen aan het stuur. Een ElliptiGO heeft een rem ( V-brake ) bij het voorwiel en het achterwiel. Net zoals bij een fiets.

Hoeveel versnellingen heeft een ElliptiGO?

Dat hangt af van het model. Het 11R model heeft 11 versnellingen, het 8C model heeft 8 versnellingen en het 3C model heeft er 3, deze zijn allemaal in de achternaaf geintegreerd. Je kunt de versnellingen bedienen met de versnellingshendel op het stuur. De ElliptiGO hoeft niet in beweging te zijn om van versnelling te veranderen. Het Arc model heeft 8 versnellingen en schakelt door middel van een derailleur. Bij dit model kan alleen worden geschakeld als hij in beweging is.

Welke kleding draag ik op de ElliptiGO?

Net wat jij wilt! Ons advies is om lekker lichte en vrij ademende kleding en schoenen te dragen.

Kunnen meerdere mensen dezelfde ElliptiGO gebruiken?

Ja dat kan. Met weinig tot geen aanpassingen kunnen verschillende mensen van dezelfde ElliptiGO gebruik maken. Voor de langere ritten is het fijn om de stuurhoogte aan jouw lengte te passen.

Hoe stel ik de ElliptiGO op mijn lengte in?

Neem een comfortabele houding aan en stel daar de hoogte van het stuur op af. Voel je dat je te ver voorover hangt, haal dan het stuur wat naar je toe. Sta je te gebukt, zet dan het stuur wat hoger. De aanpassingen en instellingen zijn heel makkelijk uit te voeren.

Hoe parkeer ik de ElliptiGO?

De ElliptiGO is uitgerust met een standaard (kickstand). Je kunt niet op de ElliptiGO staan als hij op de standaard staat.

Kan ik met de ElliptiGO de bergen in?

Absoluut! De ElliptiGO is een echte ‘klimtrainer’, juist omdat je bij elke slag al je kracht en gewicht in de strijd kan gooien. Door de versnellingen kun je net zoveel op- of terug schakelen als je wilt.

Hoe is het om te rijden in de stad of in drukke regio's?

Rijden op de ElliptiGO is hetzelfde als fietsen in drukke gebieden. Het voordeel van de ElliptiGO is je er vrij hoog op staat waardoor je beter zichtbaar bent voor medeweggebruikers. Bovendien heb je daardoor zelf ook een beter (over)zicht.

Hoe makkelijk is het sturen en remmen?

Simpel. Net zoals op een fiets.

Kan ik de ElliptiGO gebruiken op een indoor-trainer?

Ja! De ElliptiGO kan gebruikt worden op een Kinetic en CycleOps indoor-trainer-systeem. Deze heeft een standaard voor het voorwiel en een adapter om het 20 inch (50,8 cm.) achterwiel passend te maken. Dit indoor-training-systeem kun je bij ons kopen.

Kunnen er (standaard) fietsaccessoires op de ElliptiGO?

Ja dat kan. De ElliptiGO is te gebruiken met de meeste fietsaccessoires, zoals fietsbellen of bidonhouders.

Hoe pomp ik de banden op?

De ElliptiGO wordt geleverd met Presta banden. De banden zijn hetzelfde als bij de racefiets, dus geschikt voor hogere druk. Ze zijn vrij gemakkelijk om op te pompen, dopje eraf draaien, ventiel wat open zetten. Druk op de ventiel om er eventueel wat lucht uit te laten. Dan pomp erop zetten en pompen maar. Nadat u de band hard genoeg heeft opgepompt draait u de ventiel dicht en dop er weer op. We raden 85-90PSI (6 bar) aan op alle ElliptiGO modellen wat betreft bandendruk..

Welke kleuren en opties kan ik de ElliptiGO krijgen?

De ElliptiGO 11R is verkrijgbaar in matzwart. De ElliptiGO 8C and 3C modellen zijn verkrijgbaar in zwart, groen en rood. De Elliptogo Arc is leverbaar in groen en matzwart.

Krijg ik garantie bij de aankoop van de ElliptiGO?

Jazeker, je krijgt een jaar garantie vanaf de dag van aankoop, 2 jaar fabrieksgarantie op de voorvork en 5 jaar op het frame. Met uitsluiting van alle onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.

Hoeveel weegt een ElliptiGO?

De ElliptiGO 11R weegt 17,9 kg

De ElliptiGO 8C weegt 20 kg

De ElliptiGO 3C weegt 19,1 kg

De ElliptiGO Arc weegt 16,8 kg

Hoe onderhoud ik de ElliptiGO?

Net als een fiets verdient jouw ElliptiGO ook de juiste zorg en aandacht. Het belangrijkste is dat de rails van de voetpedalen schoon en zandvrij blijven. Dat doe je het makkelijkst door met lucht schoon te spuiten of (als je dat niet hebt) met een droge doek. Maar smeer de rails en wieltjes die daar in zitten liever niet in met smeermiddel of olie.

ElliptiGO huurprijzen:

U kan alle modellen van ElliptiGO aankopen maar wij bieden ook de optie om de ElliptiGO 3C te huren, voor 3uur, een hele dag of zelf een weekend. Voor meer informatie en reservatie kan u gebruik maken van het contactformulier op deze pagina.

ElliptiGO ARC & 8C  
Per 3 uur: € 20,00
Hele dag: € 40,00
Weekend:
(van zaterdag 9uur tot maandag 9uur)
€ 69,00
Week: € 179,90
Borg: (per fiets) € 200,00

Info & reservatie:Getuigenissen

Gella Vandecaveye

Als lopen om de een of andere redenen niet meer kan of lukt, dan is de Elliptigo een ideaal alternatief. Het houdt het midden tussen lopen en fietsen zonder enige vorm van belasting op het lichaam. Lekker calorieën verbranden in de zuurstofrijke buitenlucht! Een zalige low-impact training, gezond en comfortabel voor jong en oud! De elliptigo is een absolute aanrader!

Koen Naert

De elliptigo is echt een openbaring geweest voor mij :)! Tijdens mijn blessure, maar nu nog steeds eigenlijk! Ik gebruik hem nog steeds 3-4x/week om mijn recuperatie duurlopen op af te werken. Met weinig tot geen belasting kan ik mijn hartslagen van gewone trainingen halen terwijl ik ’s morgens keihard heb getraind. Zalig toch! Ik blijf de elliptigo integreren in mijn programma en denk dat dit mijn lichaam alleen maar ten goede zal komen!

Paul Van Den Bosch

Het ultieme revalidatie- en trainingstoestel voor jong en oud, recreant of topsporter.

Gella Vandecaveye ElliptiGO
Koen Naert
ElliptiGO Paul Van Den Bosch
Doelgroepen

De outdoormove toestellen munten uit door hun gebruiksgemak, toegankelijkheid, duurzaamheid en functioneel design. Wij staan garant voor kwaliteitsvolle fitnesstoestellen speciaal ontworpen voor intensief buitengebruik. Door de stevige constructies zijn de toestellen ideaal om op openbare plaatsen gebruikt te worden.

Zowel jongeren, volwassenen als senioren kunnen via deze toestellen het gehele spierstelsel activeren. Jong en oud verbeteren op deze manier volgens  hun eigen tempo en niveau hun gezondheidspeil.
Iedereen heeft nood aan beweging.
Zowel klein als groot heeft behoefte aan meer beweging. OutdoorMove ziet hier een belangrijke rol weggelegd voor openbare ruimtes. Buiten bewegen, buiten oefenen... Een uitdagend spel in de buitenlucht biedt een gezonde aanvulling op ons modern leven. Speelpleinen, parken en  openbare ruimtes zijn hiervoor het ideale terrein.

De aantrekkelijke en duurzame materialen, de leuke kleuren en de originele designs wekken de nieuwsgierigheid van jong en oud.  Op deze manier stimuleert Outdoorgym de mensen tot bewegen, het verbeteren van de motoriek en het trainen van de behendigheid.

Sociaal sporten en FUN beleven het kan!
Het gebruik van de outdoorMove tuin brengt ook voordeel op sociaal gebied. Verschillende toestellen zijn bruikbaar met twee tot drie personen. Een praatje doen tijdens de oefening is prettig, ontspannend en leidt de aandacht af . Op deze manier kunnen deelnemers op een minimum van tijd en binnen een beperkte ruimte hun eigen doelen bereiken.